Att börja löpträna|sommarprojekt 2018

Jag har ett väldigt konstigt förhållande till att löpträna. Jag har alltid haft en vilja att börja, men samtidigt har det varit så sjukt jobbigt och jag har inte riktigt sett tjusningen i det. I skolan var det bara en jobbig grej att springa……. På gymnasiet hade vi en slinga i skogen som vi sprang varje gång vi hade gymnastik ute och det var sååååå jobbigt.
Så började jag på ESLn i Trollhättan. Redan första gången frågade dom som hade gruppen om vi hade något mål. Alla sa i stort sätt att dom ville röra sig mer, kanske inte springa, men ändå promenera och bli lite mer aktiva. Jag sa att jag ville börja springa. Det var i mars 2017. I maj 2018 bestämde jag mig plötsligt för att NU, skulle jag börja. I maj kom även den extremvarma sommaren, men jag bestämde mig för att jag skulle ta mig ut tre dagar i veckan (tis, tors och lörd), för att hålla på rutinerna.
I början var det så sjukt jobbigt. Jag har en slinga som är 2,5km och jag tänker att när jag fixar att springa hela den sträckan utan att stanna, då ska jag utöka. Det är ingen idé att sätta skyhöga mål för att misslyckas med det.
Igår när jag var ute, mamma cyklade med, fick jag någon slags genombrott. Stegen kändes lättare, andningen blev lugnare…. och jag orkade betydligt mer.
Denna sagan är inte över!!!! Jag har bara börjat! Så, på tisdag är det bara att ta på sej löpartajtsen och skorna och springa igen!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *