Agilitynörd

Jag har blivit en agilitynörd. Så enkelt är det. Jag började med agility för att min första dvärg, Toker, behövde något att sysselsätta honom med och sedan fortsatte vi. Toker hann aldrig få tävla innan han försvann från denna jorden(augusti 2010). Jag skaffade Dexter 2009, då var han 13 veckor, mest för att ställa ut faktiskt, men han visade sej tycka det vara jätteroligt med agility.

Dexter blev svensk utställningschampion augusti 2011. Han har humör och attityd, vilket är både bra och lite mindre bra… Han är social och framåt. Men på sina villkor. Han har tagit ett par pinnar, hoppas att vi kommer ut så han kan få chansen. Kul har vi i alla fall. Han är en härlig individ och har mycket personlighet. Hans fullständiga namn är SE UCH SE VCH Lakej’s Exclusive Edition.

Oskar kom till oss då han var 8 veckor 2011. Samma kennel som Dexter. Lakej´s kennel som ägs av Carina Andersson Rapp.  Oskar är fantastiskt rolig att hålla på med!!! Han är lite speciell, gillar inte främmande människor som dyker över honom. När han har ”tinat upp lite”, är han världens goaste. Tyvärr får människor som träffar honom lite fel bild av honom, men det brukar gå över. Oskar ÄLSKAR agility, han vill alltid göra sitt bästa och är glad och framåt.

I juni 2015 började vi med viltspår och det visade sig snart vara, nästan lika roligt som agilityn. Så vi började vår väg mot viltspårschampionat. I augusti hade killarna gjort sitt anlagsprov med fina lovord och i oktober hade dom fått tre fösta pris var och det var lika med SE VCH!!!! Jag är grymt stolt över dom och över mig själv. Detta var något jag klarade utan mamma eller pappa. Jag körde själv och gjorde det själv, med lite sällskap av Monica och Christina och hennes Malva.

2015 var året allt släppte i agilityn. Oskar tog 10 pinnar i år. Blev uppflyttad till klass 2 i både hoppklass och agiliyklass. Vi tog ett par pallplatser och på Novemberrusket i Vårgårda fick han diplom. Hans namn i stamtavlan är SE VCH ADA1 AGHD 1 Lakje´s Lurifax. Vi har haft en sanslöst underbart år och nu väntar klass två!

2016 ska bli året vi har kul, alla tre. Fullt med träning, tävling, utställning, skrivande och fotande!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *