Agilitytävling i Kungälv & Svensk Viltspårschampions x2

Förra söndagen stack vi iväg till Kungälv och kungstenshoppet. Hade en toppenfin dag där, mycket roliga människor och nya bekantskaper. Resultat för dagen var en dubbeldisk för Dexter även om hopploppet kändes jättefint.

Oskar blev 4/42 och en pinne i agilityklass 1. 6/45 och en pinne i hoppklass 1. Dock var det tokstarter som jag känner mig otroligt missnöjd med. Men Oskar gör alltid sitt bästa och vill så gärna att allt ska bli bra och rätt. Han tycker att det är så roligt så han nästan kryper ur skinnet!!!

agkungalv

Dagen efter, 25/10 åkte jag, Monica och Christina ner till Trollhättan för att gå öppenklass viltspår för Curt Muhrén. Dexter hade bara ett förstapris då, men fick chansen att gå ytterligare ett spår för Walde Dahlstrand under eftermiddagen.

Först ut var Oskar. Han spårade på 18 minuter och kritiken blev:
”Finner spåret efter två minuter. Följer spåret noggrant. Går rakt fram ca 5 meter vid vinkel 1. återgår och språkar perfekt på sträcka 2. Tar vinkel 2 (blodad) bra, likaså  vinkel 3 och återgången. Varje gång hunden korrigerar sej får hunden beröm av föraren.  Lugn i skott, tar klöven. Bra förd!”

Efteråt sa Curt, att det var så nära ett HP. så lite surt kändes det. Men en solklar etta och därmed Svensk viltspårschampion (SE VCH)

Christina gick med sin Malva emellan oss och blev även hon SE VCH. GRATTIS!!!

Sen var det Dexters tur. Han spårade även han på 18 min och kritiken: ”Finner spåret snabbt. Får en ej noterbar start efter start. Går sedan perfekt och tar vinkel 1 galant. Går sträcka 2 med snabba korrigerande och får beröm på rätt ställe. Tar andra vinkeln (oblodad) perfekt.  Går sträcka 3 bra och vinkel 3 galant  likaså sträcka 4 och återgången  Godkänd skott reaktion. Tar klöven. Bra förd.  –Förstapris i öppenklass.

När vi var klara i Trollhättan, drog vid till Vänersborg så Dexter skulle få chansen att ta det sista förstapriset. Där spårade han på 16min och kritiken:

”Tar an direkt. Stannar upp ”i” vinkel 1, följer spåret ngt kryssande fram till vinkel 2 . Tar vinkel 2 och spårar utmärkt på sträcka 3, dock lite snabbt ibland. Går ut ca 30 meter i vinkel 3 med återgång. Kommer på spåret och spårar utan anmärkning, Markerar och finner viltdelen.”

Förstapris och även han, Svensk viltspårschampion, SE VCH.

vilt2

SE UCH SE VCH Lakej´s Exclusive Edition & SE VCH Lakej´s Lurifax

vilt1

Lyckliga förare. VI har haft sååå roligt när vi har tränat och åkt och spårat. Mysiga fikastunder och middagar. Målet med spårandet var ju championat och det nådde vi. innan snön kom!!! LYCKA och STOLTHET, över hundarna, men även mig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *