Happy Happy, viltspår!!!!

12107783_10154348296874358_1374709961995174480_n

Oj, vilken dag det var igår. Med allt strul med Dexter dom senaste gångerna som vi har spårat bestämde jag mig för att inte går något tävlingspår med Dexter, men fick möjligheten att gå spåret som ren träning. Vi åkte till Trollhättan för att gå öppenspår viltspår för Curt Muhrén. Lika nervös denna gången. Mina nerver ställer till det för mig.

Dock fick jag en jättebra känsla av Curt, han var lugn och trygg. Jag hade pratat med en kompis innan som sa att 45 minuter är väl tilltaget, så  att jag inte behövde stressa som jag gjorde gången innan.

Släppte på Oskar och han tog spåret direkt. Han spårade så himla fint. Tiden blev  22 minuter. och  kritiken:

”Finner snabbt spåret. Kryssar svagt efter spåret. Klarar alla vinklar och återgång på föredömligt sätt. Tar klöven” – det kan man väl vara helt nöjd med?! Var lugn och kände att jag kunde läsa honom rätt så bra.

Tillslut blev det så att Dexter gick ett tävlingspår ändå.  och spårade fint, efteråt sa Curt att han är en jättefin spårhund och det kändes i mammahjärtat lite extra. Han spårade på 15(!)minuter. och kritiken:

”Finner spåret snabbt. Går sträcka 1 perfekt. Tar vinkel 1 med lätt korrigering. Går sträcka 2 med snabba korrigeringar. Klarar vinkel 3 (blodad) bra. Kryssar lite på sträcka 3. Tar vinkel 3 bra.Klarar sträcka 4 och återgång utan större problem. Tar klöven.”

viltspår1

En otrolig lättnad med Dexter. Har haft lite ångest för det. Han tycker ju att det är kul. Kanske var det bara så att det blev lite för mycket för honom? Dom är ju levande varelser. Dom har dåliga dagar. Jag har dåliga dagar. Kanske försökte jag styra lite för mycket första gången? Jag vet inte.

Happy Happy ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *