Blandade känslor kring första öppenspåret

Det är verkligen blandade känslor kring det första öppenspåret i Vänersborg. Vi åkte ner den 5/10 och skulle gå ett öppenspår för Walde, som vi gick för när vi gjorde Anlagsprovet. Jag måste nog erkänna att jag var väldigt nervös. tyvärr.

Skulle börja med Dexter. Ville ha en fin känsla att gå ut med Oskar efter det. Problemet var bara att Dexter inte spårade en enda meter! Jag trodde att han var på spåret, men tillslut fick jag bryta eftersom han gick åt motsatt håll. Jag blev så paff eftersom han alltid är så spårnoga och glad för att spåra. Nu var han off och inte intresserad alls. Snacka om förvåning.

Christina och Malva gick det spåret istället eftersom Dex inte hade varit på det alls och jag stod och tittade när hon gick på spåret och Dexter hade inte ens varit i närheten.

Var besviken och ledsen, mest på mig själv för det kändes som att det var mitt fel, att jag hade varit för nervös och slarvig i rutan.

Oskar då?! Jo, han spårade kanonbra och tog an spåret jättefint och tog vinklar och gjorde hela spåret bra. Första pris i öppenklass

Kritik för Oskar:

”Tar an bra, följer spåret med flertal mindre avvikelser på 2-4 meter. Markerar idealiskt i samband med mindre tapp och vinklar. Gk skpv. Markerar och finner viltdelen.”

Rörligt vilstpår i barrskog. Domare: Walde Dahlstrand. Spårtid: 19minuter

Nu har vi bokat in ett nytt spår för hundarna. På´t igen och nya tag!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *