Åsarna/Svenstavik 2015

I torsdag var det dags att åka iväg till Jämtland igen, som vi gör varje år. Det blev en liten mini-semester och utsällningshelg för mig och mamma. Dexter fick vara hemma med morfar.

I år skulle vi ha en egen ”lägenhet”, jag och mamma. Carina hade massor av hundar med sig så det var high life. Oskar skulle ställas båda dagarna och vi hade även med lilla Femman, som vi har haft ett par veckor för att testa om det skulle kunna vara något, främst för mamma, men även om hon skulle vara något att ha i agilityn. Hon fyllde ett år den första augusti. Det är en underbar hund och jag älskar henne jättemycket. Hon har en underbar personlighet och är ljuvlig mentalt, men ingen har gjort något med henne. Vilket kan både vara bra och dåligt. Vi får se vad som händer. Jag kommer sakna henne om hon inte blir kvar, men jag förstår att mamma vill ha en valp.

På fredagkväll byggde vi ringar i åsarna, där skulle det vara terrierklubben på lördag och SSPK på söndag.

Kritiken för Oskar i Svenstavik:

”utmärkt maskulin helhet. fint huvud med korrekt uttryck, mkt bra parallellt, aningen högt ansatta öron. Fin hals och överlinje. Stark rygg och goda vikar runt om. Utm benstomme och kroppsmassa. Rör sig utmärkt från sidan med god drive. Parallell fram och bak. Mkt bra pälskvalietet och färg. Välvisad.”

Vann öppenklassen med CK, 4bh i konkurrensen. Domare: Susanne Swedjebrink

Kritiken för Oskar i Åsarna:

”Um typ, storlek och proportioner. Välbalanserat huvud. Bra öron, ögon. Fin front. Utm hals och skuldra. Bra bröstkorgsdjup, längd och volym. Välvinklad bak. Fina silverdetaljer. Sträv päls. Rör sig fint parallellt och steg.”

Vann öppenklassen med CK, 4bh i konkurrensen. Domare: Cindy Pettersson

Vi är så nöjda. Två av Sveriges absolut bästa s/s hanar var där och dom ska vara där. Det går troll i det där sista certet. Vi invigde vård nya tält, som naturligtvis var sönder! när vi plockade upp det. Men det var bara en reva i duken, så det ordnar sig. Bara irriterande att han som sålde det har lurat oss. Men det är bara att släppa det där……

Vi for hemåt igår morse och var hemma vid 18:00- gott att komma hem. Det tyckte nog vi  och hundarna.

Nu är planerna att få gjort anlagsprovet med Dexter och Oskar. Träna agility (stadga i slalomet), tävling i Arvika och utställning i Backamo……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *